Malinowa kasza manna
O swoim uwielbieniu do kaszy manny pisałam już przy okazji kruchego ciasta. Tym razem tradycyjna odsłona manny podrasowana dodatkiem malin. Jest na nie sezon, więc warto korzystać. Dla dzieci małych i dużych :)
Składniki na 2 porcje:
- 2 szklanki mleka
- 3 łyżki kaszy manny
- łyżka cukru
- łyżka masła
- szczypta soli
- szklanka malin
Podanie: Połowę kaszy przełożyć do pucharków/miseczek. W niedużym pojemniku umieścić maliny i zmiksować przy pomocy blendera ręcznego (u mnie testowany Braun MQ535), dzięki czemu nie ma potrzeby uprzedniego przecierania malin przez sito, by pozbyć się pestek. 3/4 powstałego musu przełożyć do garnka z kaszą, która pozostała i zmiksować blenderem. Malinową kaszę wyłożyć na tradycyjną, a na koniec wylać na jej powierzchni resztę musu z malin.