Malibu

Malibu

Często spotykam się z tym, że nazwą Malibu obdarzany jest  domowy likier kokosowy ale na mleku. Tymczasem Malibu, które kupujemy w sklepie jest bezbarwne dlatego chciałam wypróbować ten oto przepis. Moje Malibu nie jest dokładnie takie jak to sklepowe ale do drinków i ciast nadaje się rewelacyjnie.

Zdjęcie - Malibu  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 2 szklanki wódki
  • szklanka wody
  • pół szklanki cukru (według uznania)

Wiórki zalać spirytusem i odstawić na 7 dni. Po tym czasie odlać spirytus. Ugotować syrop z wody i cukru. Wystudzony wymieszać ze spirytusem. Rozlać do butelek. Wiórki można wykorzystać do deseru lub ciasta, np. do Bounty.

Na zdrowie:)

Kategorie przepisów