Makaron ze szpinakiem
Tak smaczne i proste danie, że nie trzeba tutaj żadnych umiejętności. Całkiem niedawno polubiłam szpinak, wcześniej nawet nie chciałam go tknąć. W połączeniu z makaronem (najbardziej urzekł mnie z serpentynami), stał się nagle jednym z moich ulubionych składników. Odnajdźcie swoje ulubione połączenie :)
Co potrzebujemy: (4-5 porcji)
1. Gotujemy makaron al dente.
2. Smażymy pokrojony w kostkę filet z kurczaka (jeśli wybraliśmy taką opcję). Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę, wrzucamy szpinak. Dodajemy śmietanę i jogurt naturalny. Doprawiamy czosnkiem i wybranymi przez nas przyprawami.
3. Na patelnię ze szpinakiem wrzucamy makaron i mieszamy do połączenia składników.
Tyle :)
Co potrzebujemy: (4-5 porcji)
- 400-500 g makaronu
- 200 g rozdrobnionego szpinaku
- 2 łyżki śmietany 12 %
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1 mała cebulka
- 1 czosnek
- przyprawy wg uznania
- opcjonalnie: filet z kurczaka
1. Gotujemy makaron al dente.
2. Smażymy pokrojony w kostkę filet z kurczaka (jeśli wybraliśmy taką opcję). Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę, wrzucamy szpinak. Dodajemy śmietanę i jogurt naturalny. Doprawiamy czosnkiem i wybranymi przez nas przyprawami.
3. Na patelnię ze szpinakiem wrzucamy makaron i mieszamy do połączenia składników.
Tyle :)