Makaron z kiełbasą i brukselką
- Wynik: 35
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 25minuty
Pierwszy przepis w Nowym Roku będzie łatwy, skromny ale jaki pyszny. Wszyscy zwolennicy tradycyjnych smaków będą usatysfakcjonowani. Tak naprawdę są tu tylko trzy składniki więc danie niezbyt wyszukane. Natomiast, z pewnością okaże się doskonałe na obiad lub kolację. Bardzo polecam:)
Składniki- brukselka - 300g
- kiełbasa zwyczajna - 200g
- makaron np. tagiatelle - 200g
- cebula - 1 szt.
- olej rzepakowy - do smażenia
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
Brukselkę oczyścić z zewnętrznych liści, przekroić na pół. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę i cebulę, podsmażyć. Wrzucić połówki brukselki, podlać ok. 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem około 15 - 20 min. W tym czasie ugotować makaron, Odcedzony, dodać do kiełbasy i brukselki, przyprawić solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
Smacznego:):)