Makaron z jagodami

20 dag makaronu typu świderki

0,5 litra jagód

3 łyżki cukru

śmietana 18%

 

Makaron ugotować w osolonej wodzie, przecedzić przez sitko. Jagody umyć, wsypać do garnka, dodać 3 łyżki cukru. Wymieszać i chwilkę podgotować.

Makaron położyć na talerz, zalać przygotowanym jagodowym sosem. Na każdą porcję dodać po jednej łyżce śmietany. Udekorować sosem jagodowym w/g własnej fantazji.

 

 

 

Zdjęcie - Makaron z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Makaron z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Makaron z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Przepisy z tych kategorii

Makaron z kremowym sosem z gorgonzoli
7

Makaron z kremowym sosem z gor…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Makaron z tuńczykiem, anchois i kaparami
5

Makaron z tuńczykiem, anchois…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Szybki makaron z sosem pomidorowo - śmietanowym
5

Szybki makaron z sosem pomidor…

Magda Magda
Proste gotowanie

Niepozorny makaron pełen  smaku
4

Niepozorny makaron pełen smak…

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Makaron z fasolką szparagową i pieczarkami z balsamiczną  nutą
2

Makaron z fasolką szparagową i…

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Makaron domowy
6

Makaron domowy

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie