Makaron z jagodami

Makaron z jagodami

20 dag makaronu typu świderki

0,5 litra jagód

3 łyżki cukru

śmietana 18%

 

Makaron ugotować w osolonej wodzie, przecedzić przez sitko. Jagody umyć, wsypać do garnka, dodać 3 łyżki cukru. Wymieszać i chwilkę podgotować.

Makaron położyć na talerz, zalać przygotowanym jagodowym sosem. Na każdą porcję dodać po jednej łyżce śmietany. Udekorować sosem jagodowym w/g własnej fantazji.

 

 

 

Zdjęcie - Makaron z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Makaron z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Makaron z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Kategorie przepisów