Łosoś z grilla
Tego dawno nie było - dwa przepisy jednego dnia ;)
Tym razem łosoś pieczony na grillu. Podany z ziemniaczanymi talarkami i sałatą oraz dipem jogurtowym z nutką mięty.
Łososia tylko posoliłam i popieprzyłam, a kiedy już leżał na ruszcie skropiłam sokiem z cytryny. Piekłam kilka minut, do złotego koloru.
Podałam go z dipem, który zrobiłam z:- jogurtu naturalnego,- ogórka startego na tarce,- garści koperku,- kilku liści mięty,- soku z połowy cytryny,- soli,- małego ząbka czosnku.
Dip przypominał tzatziki, ale dzięki cytrynie i koperkowi miał bardzo ciekawy aromat. Świetnie się sprawdził do ryby.
Smacznego!
Tym razem łosoś pieczony na grillu. Podany z ziemniaczanymi talarkami i sałatą oraz dipem jogurtowym z nutką mięty.
Łososia tylko posoliłam i popieprzyłam, a kiedy już leżał na ruszcie skropiłam sokiem z cytryny. Piekłam kilka minut, do złotego koloru.
Podałam go z dipem, który zrobiłam z:- jogurtu naturalnego,- ogórka startego na tarce,- garści koperku,- kilku liści mięty,- soku z połowy cytryny,- soli,- małego ząbka czosnku.
Dip przypominał tzatziki, ale dzięki cytrynie i koperkowi miał bardzo ciekawy aromat. Świetnie się sprawdził do ryby.
Smacznego!