Łosoś miodowy

Smaczny i aromatyczny łosoś o słodkawej, deliaktnie chrupiącej skórce i miękkim wnętrzu. Na pewno posmakuje wszystkim fanom tej ryby :) Przepis jest naprawdę bardzo łatwy i zdecydowanie warto go wypróbować :)

Zdjęcie - Łosoś miodowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
ŁOSOŚ MIODOWY
(2 porcje)
2 dzwonka łososia (lub kawałki filetu),
1 łyżka miodu,
1 łyżka oliwy,
1 łyżeczka soku z cytryny,
1-2 ząbki czosnku,
szczypta suszonego tymianku,
sól i pieprz,
ćwiartki cytryny do podania

W miseczce wymieszać miód, oliwę i sok z cytryny. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek oraz sól i pieprz. Powstała marynatą natrzeć łososia i włożyć do lodówki na godzinę.
Po tym czasie łososia upiec na grillu lub usmażyć na delikatnie natłuszczonej patelni grillowej.
Podawać z ćwiartkami cytryny.


(na podstawie przepisu od magis)


Zdjęcie - Łosoś miodowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy