Lody bananowo - truskawkowe

Lody bananowo - truskawkowe

Zdjęcie - Lody bananowo - truskawkowe. Błyskawiczne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Warto mieć kilka zamrożonych kilka bananów, bo z ich udziałem przygotujesz najszybsze i najprostsze lody. Wystarczy pokrojone w plasterki banany zamrozić i zmiksować z truskawkami - obecnie ze świeżymi, na mrożone przyjdzie jeszcze czas. Nie ma potrzeby dosładzania, wystarczy użyć dojrzałych, słodkich owoców. Banany są niezawodne, a lody wyjątkowo kremowe i aksamitne. Idealny deser na gorące dni. Polecam!

Zdjęcie - Lody bananowo - truskawkowe. Błyskawiczne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Składniki:
2 banany
około 200 g truskawek
1 łyżka jogurtu greckiego

Wyknonaie:

  • banay obrać, pokroić w plasterki, zapakować do woreczka foliowego i umieścić na noc w zamrażarce
  • truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na mniejsze kawałki
  • truskawki zblendoweać z łyżka jogurtu, dodać zamrożone banany i zblendoweać do uzyskania jednolitej, kremowej masy
  • podawać natychmiast po przygotowaniu, ozdobione listakmi mięty. Jeśli chcesz lody gałkować wstaw pojemnik z lodami na 1 godzinę do zamrażarki lub użyj mrożonych truskawek

SMACZNEGO !

Zdjęcie - Lody bananowo - truskawkowe. Błyskawiczne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów