Lemoniada ogórkowa

Lemoniada ogórkowa

Upały nie odpuszczają i trzeba pamiętać o nawodnieniu, ale także o orzeźwieniu organizmu. A nie ma chyba nic lepszego na pragnienie niż domowa lemoniada. Koniecznie spróbujcie smaku świeżego ogórka w połączeniu z sokiem z cytryny oraz nutką orzeźwiającego imbiru i chłodzącej mięty. Smak lemoniady Was zaskoczy. Pozytywnie oczywiście! Doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Pozdrawiam Was gorąco!

Zdjęcie - Lemoniada ogórkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Lemoniada ogórkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki: 1 ogórek szklarniowy
3 cytryny
1 litr wody mineralnej
4 łyżki cukru
3 cm kawałek świeżego imbiru
Dodatkowo: świeża mięta
kostki lodu

Przygotowanie: Wyciskamy sok z dwóch cytryn, trzecią kroimy w plasterki. Ogórek i imbir także kroimy w plasterki. Wodę mieszamy z cukrem i sokiem z cytryny. Dodajemy plasterki ogórka, cytryny i imbiru. Lemoniadę podajemy schłodzoną, z listkami mięty i kostkami lodu.
Zdjęcie - Lemoniada ogórkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Lemoniada ogórkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Lemoniada ogórkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Lemoniada ogórkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Kategorie przepisów