Lekkie Spaghetti + film

Lekkie Spaghetti + film

Zapraszam dziś na lekkie i zdrowe spaghetti ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i serem feta. To szybki przepis na pyszny obiad lub kolację, idealny dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Danie jest nie tylko pełne smaku, ale również proste w przygotowaniu – świetne na dni, kiedy brakuje czasu, ale nie chcemy rezygnować z jakości. Jeżeli szukacie pomysłu na zdrowe spaghetti z warzywami, które zadowoli zarówno Wasze podniebienie, jak i zadba o Waszą sylwetkę, ten przepis jest właśnie dla Was. Zostańcie ze mną, aby zobaczyć krok po kroku, jak przygotować to pyszne spaghetti ze szpinakiem, pomidorkami i fetą!

 

Zdjęcie - Lekkie Spaghetti + film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Film:

 

Składniki na lekkie spaghetti:

2-3 porcje:

  • 300 g ugotowanego makaronu spaghetti
  • 200 g sera teta pokrojonego w kostkę
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 125 g świeżego szpinaku
  • 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1/3 szklanki wody
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • czarny pieprz
  • sól

 

Jak zobić lekkie spaghetti?

Pomidorki koktajlowe przekrawamy wzdłuż na pół.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość podsmażamy około 1 minutę, często mieszając. Następnie dodajemy liście szpinaku i wszystko mieszamy, wlewamy wodę i całość dusimy około 5 minut. Do szpinaku dodajemy pokrojony ser feta oraz pomidorki, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi, delikatnie razem łączymy. Następnie całość łączymy z ugotowanym makaronem i do razu podajemy.

 

Zdjęcie - Lekkie Spaghetti + film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów