Lekkie ciasto z jabłkami

To ciasto to znakomity pomysł na szybki deser. Jest pełne owoców i, co bardzo ważne, piecze się je bez odrobiny tłuszczu. Nie jest przy tym może najlżejsze (ma konsystencję jakiegoś … placuszka?), ale z kleksem bitej śmietany smakuje wybornie!

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Lekkie ciasto z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Lekkie ciasto z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Lekkie ciasto z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Lekkie ciasto z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Lekkie ciasto z jabłkami

Agata, 7 kwietnia 2010

Zdjęcie - Lekkie ciasto z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki
  • jabłko - 500 g (2 duże owoce)
  • jajko - 2 szt
  • cukier - 160 g
  • jogurt naturalny - 240 ml
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna - 250 g
Sposób przygotowania

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz jogurt. Wmieszać pokrojone w kostkę, obrane jabłka. Przełożyć do nasmarowanej masłem foremki o średnicy ok. 25 cm. piec 50 minut w 190 oC. Podawać z bitą śmietaną.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy