Lekkie ciasto z jabłkami
![Lekkie ciasto z jabłkami](/obrazek/duze/lekkie-ciasto-z-jablkami-161250.jpeg)
To ciasto to znakomity pomysł na szybki deser. Jest pełne owoców i, co bardzo ważne, piecze się je bez odrobiny tłuszczu. Nie jest przy tym może najlżejsze (ma konsystencję jakiegoś … placuszka?), ale z kleksem bitej śmietany smakuje wybornie!
#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; }![Zdjęcie: Lekkie ciasto z jabłkami Zdjęcie - Lekkie ciasto z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/161252.jpeg)
![Zdjęcie: Lekkie ciasto z jabłkami Zdjęcie - Lekkie ciasto z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/161251.jpeg)
![Zdjęcie: Lekkie ciasto z jabłkami Zdjęcie - Lekkie ciasto z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/161254.jpeg)
![Zdjęcie: Lekkie ciasto z jabłkami Zdjęcie - Lekkie ciasto z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/161253.jpeg)
Lekkie ciasto z jabłkami
![Zdjęcie: Lekkie ciasto z jabłkami Zdjęcie - Lekkie ciasto z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/161250.jpeg)
- jabłko - 500 g (2 duże owoce)
- jajko - 2 szt
- cukier - 160 g
- jogurt naturalny - 240 ml
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
- mąka pszenna - 250 g
Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz jogurt. Wmieszać pokrojone w kostkę, obrane jabłka. Przełożyć do nasmarowanej masłem foremki o średnicy ok. 25 cm. piec 50 minut w 190 oC. Podawać z bitą śmietaną.