Leczo z młodej kapusty

Leczo z młodej kapusty
Zdjęcie - Leczo z młodej kapusty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 30
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Zwykle leczo robimy z cukinii a u mnie dzisiaj w wersji z młodą kapustą i kiełbasą. Młoda kapusta to jest to warzywo, którym chyba najbardziej nie mogę się nacieszyć dlatego ładuję ja wszędzie gdzie się da przez cały sezon. Dzisiaj występuję w takiej potrawce.

Składniki Instrukcje

Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć chwilę i dodać pokrojoną  cebulę, przesmażyć razem.  Dodać pokrojone pieczarki i dusić kilka minut. Następnie dodać poszatkowaną kapustę i dusić aż kapusta będzie miękka.Można podlać wodą, chyba że pieczarki puściły dużo soku wtedy nie jest to konieczne. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Na sam koniec dodać koperek.

Smacznego:)

Zdjęcie - Leczo z młodej kapusty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów