Leczo z młodej kapusty
- Wynik: 30
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 20minuty
Zwykle leczo robimy z cukinii a u mnie dzisiaj w wersji z młodą kapustą i kiełbasą. Młoda kapusta to jest to warzywo, którym chyba najbardziej nie mogę się nacieszyć dlatego ładuję ja wszędzie gdzie się da przez cały sezon. Dzisiaj występuję w takiej potrawce.
Składniki- młoda kapusta - 1 główka
- pieczarki - 300 g
- cebula - 1 szt..
- koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- kiełbasa zwyczajna - 300 g
- olej - 3-4 łyżki
- świeży koperek - 1/2 pęczka
Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć chwilę i dodać pokrojoną cebulę, przesmażyć razem. Dodać pokrojone pieczarki i dusić kilka minut. Następnie dodać poszatkowaną kapustę i dusić aż kapusta będzie miękka.Można podlać wodą, chyba że pieczarki puściły dużo soku wtedy nie jest to konieczne. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Na sam koniec dodać koperek.
Smacznego:)