Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą
Pyszne, domowe łazanki z kapustą, pieczarkami i kiełbasą.
Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą. Przepis na tradycyjne, domowe łazanki z kapustą kiszoną, pieczarkami, z podsmażoną cebulką i kiełbasą.
Łazanki z kaputą kiszoną i kiełbasą - jak zrobić?
Łazanki to bardzo proste danie. Można je przygotować na wiele sposobów. Ugotowany makaron typu łazanki tradycyjnie podajemy wymieszany z kiszoną lub świeżą kapustą. Dodatkami do potrawy mogą być świeże grzyby leśne, pieczarki, boczek, kiełbasa, mak, pieczone lub duszone mięsa. Łazanki doprawiamy ulubionymi przyprawami, sosem sojowym, pieprzem czarnym bądź ziołowym, majerankiem, kminkiem itd.
A oto wypróbowany przepis i składniki na łazanki z kiełbasą i kiszoną kapustą.
Przepis na łazanki z kapustą, grzybami i kiełbasą
Składniki i przyprawy na łazanki:
Przepis na łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą - przygotowanie krok po kroku:
Krok 1.
Łazanki to świetny pomysł na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny.
Korzystajcie z przepisu na łazanki i ulepszajcie go :) Polecam.
Smacznego :)
Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą. Przepis na tradycyjne, domowe łazanki z kapustą kiszoną, pieczarkami, z podsmażoną cebulką i kiełbasą.
Łazanki z kaputą kiszoną i kiełbasą - jak zrobić?
Łazanki to bardzo proste danie. Można je przygotować na wiele sposobów. Ugotowany makaron typu łazanki tradycyjnie podajemy wymieszany z kiszoną lub świeżą kapustą. Dodatkami do potrawy mogą być świeże grzyby leśne, pieczarki, boczek, kiełbasa, mak, pieczone lub duszone mięsa. Łazanki doprawiamy ulubionymi przyprawami, sosem sojowym, pieprzem czarnym bądź ziołowym, majerankiem, kminkiem itd.
A oto wypróbowany przepis i składniki na łazanki z kiełbasą i kiszoną kapustą.
Przepis na łazanki z kapustą, grzybami i kiełbasą
Składniki i przyprawy na łazanki:
- 500g kapusty kiszonej
- 1 cebula
- 5 średnich pieczarek
- ok.300g dobrej swojskiej kiełbasy
- 1 łyżka sosu sojowego
- pieprz czarny mielony i sól do smaku
- 2-3 łyżki smalcu lub oliwy
Przepis na łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą - przygotowanie krok po kroku:
Krok 1.
- kapustę kiszoną osączyć z nadmiaru soku, opłukać w zimnej wodzie i pokroić
- kiełbasę, jeżeli to możliwe obrać ze skórki i pokroić w niewielką kostkę
- cebulę obrać i posiekać
- pieczarki oczyścić, można obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z większymi oczkami
- makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu
- Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Gotować do momentu, aż będzie całkowicie miękka. Kapustę osączyć, wystudzić i dokładnie odcisnąć z płynu.
- Kiełbasę podsmażyć na lekko rumiano na niewielkiej ilości smalcu lub oliwy. Następnie do kiełbasy dodać cebulę i podsmażyć. Na koniec dołożyć starte pieczarki i podsmażyć.
- Kiedy cały płyn spod pieczarek odparuje, dodać kapustę kiszoną, przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym - poddusić kilka minut.
Łazanki to świetny pomysł na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny.
Korzystajcie z przepisu na łazanki i ulepszajcie go :) Polecam.
Smacznego :)