Łazanki z kapustą, grzybami i fasolą

Łazanki z kapustą, grzybami i fasolą
Zdjęcie - Łazanki z kapustą, grzybami i fasolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łazanki z kapustą, grzybami i fasolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łazanki z kapustą, grzybami i fasolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łazanki z kapustą, grzybami i fasolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łazanki z kapustą, grzybami i fasolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g kiszonej kapusty
  • 300 g makaronu łazanki
  • 250 g grzybów leśnych (świeżych lub mrożonych)
  • 100 g cebuli
  • 50 ml oleju Kujawski 3 ziarna
  • 1 puszka białej fasoli (400 g)
  • ½ łyżeczki majeranku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Kapustę zalewamy zimną wodą i gotujemy około 40 minut do miękkości. Następnie dokładnie odcedzamy na sicie.


Cebulę i grzyby siekamy i podsmażamy na Kujawskim. Nie mieszamy zbyt często, dzięki temu grzyby nie rozpadną się.


Do podsmażonej cebuli z grzybami dodajemy kapustę i dalej smażymy. Na koniec dodajemy osączoną fasolę i delikatnie mieszamy.


Doprawiamy do smaku solą, majerankiem i obficie pieprzem.


Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy i dodajemy do podsmażonej kapusty z grzybami. Mieszamy.


Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.



Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów