Łazanki z cukinią i pieczarkami
- Wynik: 25
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 15minuty
Świetne połączenie makaronu, cukinii i pieczarek w pysznym kremowym sosie z dodatkiem parmezanu. Dzisiejszy pomysł to szybki i smaczny obiad.
Składniki- makaron typu łazanki - 200 g
- cukinia - 1 szt.
- cebula - 1/2 szt.
- pieczarki - 200 g
- parmezan - do posypania
- oliwa z oliwek
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- śmietanka - 100 ml
- boczek wędzony - 100 g
Makron ugotować al dente. W tym czasie podsmażyć na oliwie cebulę, dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażać aż tłuszcz się wytopi następnie dodać pokrojone pieczarki. Dusić kilka minut. Dodać pokrojoną w plasterki cukinię, dusić 4-5 minut. Wlać śmietankę, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać ugotowany i odcedzony makaron. Ponownie przyprawić i dokładnie wymieszać. Gotowe danie podawać posypane posiekaną bazylią i startym parmezanem.
Smacznego:)