Kutia





Szklankę pszenicy trzeba namoczyć na kilka godzin a następnie ugotować do miękkości. Odcedzić bardzo dokładnie na sitku, a najlepiej zostawić na noc. Pszenica musi być sucha i sypka. Dodać mak przygotowany jak na makowiec oraz bakalie i miód.

Pycha!

Przepisy z tych kategorii

Kutia
4

Kutia

gania gania
My cuisine

Kutia wigilijna
13

Kutia wigilijna

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Wuzetka
6

Wuzetka

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Łazanki z młodą kapustą

Łazanki z młodą kapustą

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Jagodzianki z kruszonką
1

Jagodzianki z kruszonką

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Zebra
2

Zebra

Kujawski Kujawski
Przepisy z szuflady

Przepisy z tych kategorii

Karminadle śląskie

Karminadle śląskie

Kujawski Kujawski
Przepisy z szuflady

Murzynek
2

Murzynek

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Łazanki z boczkiem i kiszoną młodą kapustą

Łazanki z boczkiem i kiszoną m…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Kotlety mielone z mięsa mieszanego
1

Kotlety mielone z mięsa miesza…

Camelki Camelki
To gotują Saudyjskie Wielbłądy

Wiejski żurek w chlebie
2

Wiejski żurek w chlebie

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Ciapkapusta
2

Ciapkapusta

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki