Kutia





Szklankę pszenicy trzeba namoczyć na kilka godzin a następnie ugotować do miękkości. Odcedzić bardzo dokładnie na sitku, a najlepiej zostawić na noc. Pszenica musi być sucha i sypka. Dodać mak przygotowany jak na makowiec oraz bakalie i miód.

Pycha!

Przepisy z tych kategorii

Kutia
4

Kutia

gania gania
My cuisine

Kutia wigilijna
13

Kutia wigilijna

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Pasta z pieczonego czosnku - idealna na kanapki

Pasta z pieczonego czosnku - i…

food² food²
Food Square

Chleb maślankowy na zakwasie

Chleb maślankowy na zakwasie

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Jogurtowy chleb szpinakowy

Jogurtowy chleb szpinakowy

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Maślankowy chleb na zakwasie

Maślankowy chleb na zakwasie

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Piernikowa panna cotta z solonym karmelem
2

Piernikowa panna cotta z solon…

food² food²
Food Square

Makaron z makiem

Makaron z makiem

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Chrupiące batoniki migdałowe z amarantusem i czekoladą

Chrupiące batoniki migdałowe z…

Tyna Tyna
In cooking we trust

Korzenny fondant czekoladowy

Korzenny fondant czekoladowy

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim

Makiełki z cytrynowymi krakersami

Makiełki z cytrynowymi krakers…

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim

Kutia ze smażoną pomarańczą

Kutia ze smażoną pomarańczą

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim