Kurki w śmietanie z makaronem


Powinno się je suszyć, marynować i dusić.
Pieprznik jadalny jest więc dziś na moim talerzu, a zachęcam gorąco,żeby znalazł się jak najszybciej i na waszych.
Prawda ,że ładne? A jak pachną?;-)

Składniki:
0,5 kg kurek
1 cebula
masło około 2 łyżki
świeży koperek
śmietana 18%
makaron
sól,pieprz
Te pięknie pomarańczowe grzybki dokładnie oczyściłam i umyłam.
Pokroiłam w kostkę cebulę i podsmażyłam ją na maśle na patelni przez około 10 minut.
Dolałam odrobinę wody,żeby cebula zmiękła a następnie dodałam kurki.
Dusiłam wszystko około15 minut pod koniec wsypując pokrojony koperek,
doprawiając solą i pieprzem.

Następnie dodałam opakowanie śmietany i dusiłam jeszcze około 10 minut.

Ugotowałam makaron al dente,polałam go sosem z kurek i danie gotowe.Pychotka! ... i szybciutko idźcie po kurki do lasu!


Smacznego!