Kurczak w żurawinie

6 udek tuszki kurczęcej

2 cebule

pieprz

sól

czerwona papryka

olej

1 mały słoik żurawiny

 

 

Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i czerwoną papryką. Odstawić na 30 minut do lodówki.

Tuszki kurczaka wkładać na rozgrzany olej. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec pieczenia dodać pokrojoną w plastry cebulę. Dusić pod przykryciem. Na koniec dodać żurawinę i wymieszać.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Wątróbka w jagodowym sosie
3

Wątróbka w jagodowym sosie

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Kurczę w słodko-pikantnej glazurze na chińska nutę
9

Kurczę w słodko-pikantnej glaz…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Kurczak z  rozmarynem
3

Kurczak z rozmarynem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

KURCZAK Z WARZYWAMI W MLECZKU KOKOSOWYM
8

KURCZAK Z WARZYWAMI W MLECZKU…

duszek duszek
Potrawy regionalne

KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ W MLECZKU KOKOSOWYM
6

KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ…

duszek duszek
Potrawy regionalne

kurczak z ananasem
4

kurczak z ananasem

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia