 
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        
- 1 kg podudzi z kurczaka
- 1 łyżka papryki
- 1 łyżka mielonego pieprzu
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1-2 łyżka mąki
- 400-500 ml ulubionego piwa ciemnego 
- 2 cebule
- 4 marchewki
- olej Kujawski do smażenia
- 3-4 ziarnka ziela angielskiego
- 3-4 ziarnka jałowca
- 2 liście laurowe
- 150-200 ml śmietany kremówki
- sól, pieprz