Kurczak szpinakowy
Dzisiaj proponuję kurczaka szpinakowego. Niedawno robilam udka w sosie szpinakowym a dzisiaj polecam fileta. Danie błyskawiczne a bardzo smaczne. Proponuję podać z ryżem, smakuje wspaniale.
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 500 g szpinaku
- łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- pół kostki serka pleśniowego
- sól, pieprz
- 1 litr bulionu
Oczyszczony filet z kurczaka pokroić w kostkę i przysmażyć na rumiano z każdej strony. Na drugiej patelni rozgrzać masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażyć. Dodać rozmrożony szpinak. Dusić chwilę, dodać serek pleśniowy i dusić aż się rozpuści. Pod koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem.
Smacznego:)