Kulki serowe
Pyszna, prosta i efektowna przekąska, która będzie hitem każdej Waszej imprezy! Małe kulki serowe otoczone w orzechach włoskich, żurawinie i natce pietruszki. Na posypkę możecie użyć tego co najbardziej lubicie, pomysłów może być wiele, doskonale sprawdzi się na przykład granat!
KULKI SEROWE
(10 sztuk)
Składniki na kulki serowe:
200 g sera feta
100 g serka Philadelphia
50 g orzechów włoskich
50 g suszonej żurawiny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
5 paluszków
Jak zrobić kulki serowe?
Ser feta i Philadelphia umieścić w miseczce i wymieszać. Orzechy i żurawinę drobno posiekać, wysypać na talerz, dodać natkę pietruszki, wymieszać. Czubatą łyżeczkę serka wrzucić na talerz z posypką, obtoczyć i delikatnie uformować kuleczkę, ułożyć na czystym talerzu. Czynność powtarzać do skończenia serka. Paluszki przełamać na pół, powtykać w serowe kulki. Gotowe!