Kulki serowe

Kulki serowe

Pyszna, prosta i efektowna przekąska, która będzie hitem każdej Waszej imprezy! Małe kulki serowe otoczone w orzechach włoskich, żurawinie i natce pietruszki. Na posypkę możecie użyć tego co najbardziej lubicie, pomysłów może być wiele, doskonale sprawdzi się na przykład granat!

 

 

Zdjęcie - Kulki serowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

KULKI SEROWE

(10 sztuk)

 

 

Składniki na kulki serowe:

200 g sera feta

100 g serka Philadelphia

50 g orzechów włoskich

50 g suszonej żurawiny

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

5 paluszków

 

 

Jak zrobić kulki serowe?

Ser feta i Philadelphia umieścić w miseczce i wymieszać. Orzechy i żurawinę drobno posiekać, wysypać na talerz, dodać natkę pietruszki, wymieszać. Czubatą łyżeczkę serka wrzucić na talerz z posypką, obtoczyć i delikatnie uformować kuleczkę, ułożyć na czystym talerzu. Czynność powtarzać do skończenia serka. Paluszki przełamać na pół, powtykać w serowe kulki. Gotowe!

 

 

Kategorie przepisów