Kulebiaczki z kapustą i grzybami

Kulebiaczki z kapustą i grzybami

1 kg kapusty kiszonej

0,5 kg pieczarek

2 garści grzybów suszonych

gotowe ciasto francuskie(mrożone)

3 łyżki masła

sezam

sól,pieprz

Grzyby suszone namoczyć najlepiej dzień wcześniej.Kapustę ugotować.Pieczarki umyć,pokroić i przesmażyć na 3 łyżkach masła.Grzyby suszone ugotować.Wszystkie składniki przecisnąć przez maszynkę z grubym sitem.Doprawić solą i pieprzem.

Ciasto francuskie rozmrozić i delikatnie rozwałkować.Nakładać gotowe nadzienie i zlepiaćw prostokąty.Posypać sezamem i zapiec w piekarniku przez okolo 30 minut w 160 st.

Przepisy z tych kategorii

Pieczony bakłażan z kaszą jęczmienną

Pieczony bakłażan z kaszą jęcz…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Naleśniki z mąki pełnoziarnistej

Naleśniki z mąki pełnoziarnist…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Drożdżowe racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem
1

Drożdżowe racuchy z jabłkiem i…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Surówka z kapusty pekińskiej i pora
1

Surówka z kapusty pekińskiej i…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Czekoladowe babeczki z powidłami korzennymi

Czekoladowe babeczki z powidła…

figmara figmara
figowe smaki

Zapiekanka z kaszy jaglanej na słodko

Zapiekanka z kaszy jaglanej na…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Przepisy z tych kategorii

Tapenada z czarnym czosnkiem na grzankach z jamón serrano
2

Tapenada z czarnym czosnkiem n…

food² food²
Food Square

Marchewkowe pieczywo chrupkie
1

Marchewkowe pieczywo chrupkie

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Odrywany chlebek ziołowo czosnkowy
1

Odrywany chlebek ziołowo czosn…

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Przekąska z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą
1

Przekąska z ciasta francuskieg…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Smażony śledź marynowany

Smażony śledź marynowany

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Camembert z czosnkiem i rozmarynem
1

Camembert z czosnkiem i rozmar…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu