Krokiety z pasztetem

Krokiety z pasztetem
  • SKŁADNIKI :
  • NALEŚNIKI :
  • ** Mąka – 1 szkl
  • ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • ** mleko – ok. 2 szkl
  • ** jajko – 2 szt
  • ** sól – 1 szczypta
  • ** olej – 70 ml
  • FARSZ:
  • ** drobiowy pieczone pasztet – 300 g
  • ** marchew – 2 szt
  • ** duża cebula – 1 szt
  • ** sól , pieprz , papryka
  • DODATKOWO :
  • ** bułka tarta do panierowania
  • ** jajko do panierowania
  • ** olej do smażenia

 

Kolejny niesamowicie smaczny i zarazem niesamowicie łatwy przepis gotowy!

Tym razem z przepisu jednej z Was – Ani , która zachęciła , zachwalała … więc nie miałam innego wyjścia i musiałam zrobic!

Absolutnie nie żałuję , gdyż jeszcze w ten sam dzień musiałam dorabiac kolejne porcje a domownicy wołali o dokładkę!

Krokiety na stałe wchodzą do mojego menu!

Chrupiące krokiety obficie wypełnione farszem zrobiony z pieczonego drobiowego pasztetu , tartej marchewki , smażonej cebulki i ulubionych przypraw – niebo w gębie !

Spróbujcie!

 

  Zdjęcie - Krokiety z pasztetem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

NALEŚNIKI :

Składniki na naleśniki dokładnie razem mieszamy , odstawiamy na 10 minut , a następnie smażymy duże , średniej grubości naleśniki.

Odstawiamy w ciepłe miejsce.

FARSZ :

Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na odrobinie oleju.

Marchew trzemy na grubych oczkach.

Pasztet drobniutko siekamy.

Wszystko razem dokładnie mieszamy i ucieramy do powstania konsystencji nadającej się do smarowania.

Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i papryką. 

CAŁOŚC :

Na środek naleśników układamy po 2 łyżki farszu , zakładamy boki i zwijamy krokiety.

Panierujemy w jajku i bułce tartej.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące.

Smacznego!

 

 Zdjęcie - Krokiety z pasztetem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Kategorie przepisów