Krokiety z kapustą i mięsem

12 upieczonych naleśników

30 dag kapusty kiszonej

40 dag gotowanej wołowiny (lub inne)

1 cebula

pieprz

sól

2 jajka

bułka tarta

olej

Kapustę ugotować do miękkości, odcisnąć z wody, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Ugotowane mięso zmielić przez maszynkę (grube sito). Dodać do cebulki i chwilkę przesmażyć. Połączyć z kapustą, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Gotowy farsz nakładać na naleśniki. Zwijać nadając im odpowiedni kszałt. Zasada jest prosta;) Farsz musi być w środku. Następnie obtoczyć w jajku i tartej bułce. Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron i gotowe.

 

 

 

Zdjęcie - Krokiety z kapustą i mięsem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Krokiety z kapustą i mięsem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Krokiety z kapustą i mięsem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy