Krewetki w winnym cieście

Krewetki w winnym cieście

Dawno temu, mówiłam o przepisie na wino z winogron własnej roboty. Oooooo, już stoi w wielkim balonie i czeka na swoją kolej. Młodzik puszcza bąbelki przez śmieszną rurkę. Pyrk, pyk, pyrk, pyk, pyrk, pyk. Tymczasem ja piję "rocznik" rrrrrrrrr :))))))))) 2005 :)))) mrałłlłłłłłł. Czuję procenty :)))) Mam uśmiech od ucha do ucha. O jak dobrze, że dzieciarnia śpi. Jako, że winem wieje ze wszech stron, moje krewetki też będą winne. Nie mnie, nie tobie ani pani z wielkim beretem na głowie:) Będą jedyne w swoim rodzaju. Teścia wino gronowe wtapia się w krewetki!

Krewetki w winnym cieście

 

200 g krewetek koktajlowych

3 łyżki mąki

1 żółtko

1 szczypta soli

1 łyżeczka cukru

50 ml wina czerwonego

olej

Żółtko ubić, dodać mąkę, wino, sól i cukier. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Maczać krewetki w gotowym cieście i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Przesmażyć z dwóch stron około 1 minuty.

 

 

 

 

Kategorie przepisów