Krakersik z kremem budyniowym

Krakersik z kremem budyniowym

Wiem, że uwielbiacie takie ciacha w 10 minut – ja też!

Ostatnio mama od koleżanek z pracy przyniosła kolejny, błyskawiczny przepis na ciasto bez pieczenia.

Połączenie słonych krakersów ze słodkim kremem budyniowym sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę.

Smaki fantastycznie się komponują i tworzą ciacho, które zdecydowanie trafia na listę moich ulubionych ciast bez pieczenia.

Ja jestem zachwycona!

Wy też będziecie!

Koniecznie spróbujcie!

Zdjęcie - KRAKERSIK Z KREMEM BUDYNIOWYM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( 24X26 )

* krakersy – ok. 40 szt

* masło – 200 g

* jajko – 1 szt

* żółtko – 4 st

* mąka pszenna – 3/4 szkl

* mąka ziemniaczana – 1/3 szkl

* wanilia – 1 szt

* cukier – 3/4 szkl

* mleko 3,2 % – 1 l

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

3/4 litra mleka gotujemy z cukrem i ziarenkami wanilii.

Pozostałe mleko miksujmy z całym jajkiem , żółtkami, oraz przesianymi mąkami.

No gorące mleko wlewamy mieszankę i na wolnym ogniu gotujemy gesty budyń.

Studzimy. Masło ucieramy, do utartego łyżka po łyżce dodajemy budyń.

Na blachę układamy porcje krakersów, przykrywamy kremem – tworzymy 3 warstwy.

Odstawiamy na kilka godzin ( najlepiej noc ) do lodówki.

Smacznego!

Zdjęcie - KRAKERSIK Z KREMEM BUDYNIOWYM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów