Kotlety z kuskusa

Kotlety z kuskusa
Zdjęcie - Kotlety z kuskusa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety z kuskusa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety z kuskusa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety z kuskusa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1 jajko
  • 1 szkl. kaszy kuskus
  • Sól
  • 2 cebule
  • 3 łyżki bułki tartej
  • Olej
  • pieprz
  • 5-6 dużych pieczarek
Przygotowanie

Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem. Gdy kasza napęcznieje dodajemy przyprawy. 


Pieczarki i cebulę, pokrojone w drobną kostkę, podsmażamy. 


Warzywa łączymy z kaszą, dodajemy bułkę tartą i roztrzepane jajko. 


Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Kategorie przepisów