Kotlety z indyka w panierce
Kotlety z indyka w panierce.
Kotlety z indyka w panierce Bardzo szybki obiad dla całej rodziny. Kotlety z indyka w panierce, doprawione ziołowym pieprzem, mieloną papryką, tymiankiem, skórką z cytryny i czosnkiem. To mój bardzo prosty sposób na przyrządzenie idealnych kotletów schabowych z indyka. Sznycelki są bardzo soczyste i super pyszne!
Kotlety z indyka w panierce
Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania kotlecików z indyka:
Przepis na kotlety panierowane z indyka
Krok 1.
Gotowe kotlety z indyka w panierce możesz podawać tak samo jak kotlety schabowe, albo inne kotleciki do obiadu. W towarzystwie kopytek, klusek śląskich, czy ziemniaków z wody, to wspaniała propozycja na pyszny obiad dla całej rodziny. Fantastyczne z jajkiem sadzonym i buraczkami na ciepło :)
Kotlety z indyka w panierce.
Oto kilka innych przepisów na pyszny obiad, które mogą Ci się spodobać:
Sznycle z indyka w panierce
Mam nadzieję, że przepis na sznycelki z indyka spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :)
Miłego gotowania!
Kotlety z indyka w panierce.
Kotlety z indyka w panierce.
Kotlety z indyka w panierce Bardzo szybki obiad dla całej rodziny. Kotlety z indyka w panierce, doprawione ziołowym pieprzem, mieloną papryką, tymiankiem, skórką z cytryny i czosnkiem. To mój bardzo prosty sposób na przyrządzenie idealnych kotletów schabowych z indyka. Sznycelki są bardzo soczyste i super pyszne!
- Błyskawiczny i prosty sposób, by przygotować filety z indyka
- Tylko kilka podstawowych składników
- Można je podawać na wiele pysznych sposobów
Kotlety z indyka w panierce
Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania kotlecików z indyka:
- około 500g kotletów z filetu indyka
- sól, pieprz ziołowy
- czerwona mielona papryka
- czosnek mielony
- tymianek suszony
- skórka starta z 1 małej cytryny
- tłuszcz do smażenia
- 2 jajka
- bułka tarta lub Panko
Przepis na kotlety panierowane z indyka
Krok 1.
- Plastry z indyka rozbić delikatne tłuczkiem. Następnie oprószyć z każdej strony odrobiną soli, natrzeć pieprzem ziołowym, czerwoną papryką, tymiankiem, skórką startą z cytryny i mielonym czosnkiem.
- Do głębokiego talerza wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Na duży talerz wsypać bułkę tartą lub panierkę Panko.
- Na dużej patelni rozgrzać około 2 łyżki tłuszczu do smażenia. Filety z indyka panierować w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej.
- Gotowe filety kłaść porcjami na rozgrzany tłuszcz i smażyć po około 2 minuty z każdej strony. Usmażone sznycle z indyka układać na papierowym ręczniku. Patelnię przetrzeć ostrożnie papierowym ręcznikiem i powtórzyć smażenie pozostałych kotletów z nową porcją tłuszczu.
Gotowe kotlety z indyka w panierce możesz podawać tak samo jak kotlety schabowe, albo inne kotleciki do obiadu. W towarzystwie kopytek, klusek śląskich, czy ziemniaków z wody, to wspaniała propozycja na pyszny obiad dla całej rodziny. Fantastyczne z jajkiem sadzonym i buraczkami na ciepło :)
Kotlety z indyka w panierce.
Oto kilka innych przepisów na pyszny obiad, które mogą Ci się spodobać:
- Pulpety gotowane w sosie z warzywami>>>
- Indyk ze szparagami>>>
- Kotlety schabowe duszone w sosie hoisin>>>
- Makaron z indykiem, groszkiem cukrowym i pesto>>>
- Najlepsze skrzydełka w sosie hoisin>>>
- Kurczak Kung Pao>>>
- Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem>>>
- Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską>>>
- Skrzydełka z kurczaka w miodzie>>>
Sznycle z indyka w panierce
Mam nadzieję, że przepis na sznycelki z indyka spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :)
Miłego gotowania!
Kotlety z indyka w panierce.
Kotlety z indyka w panierce.