Kotlety w sosie musztardowym
Bardzo lubię przepisy Nigelli bo wszystko co proponuje jest naprawdę smaczne. I nie chodzi tu o jakieś specjalnie wyszukane składniki ale o połączenie smaków. Dzisiejszy kotlet jest na to kolejnym dowodem. Kotlet jak kotlet ale aromatyczny sos musztardowy to jest to co mogę śmiało polecić na niedzielny obiad.
Składniki:
- 2 kotlety wieprzowe
- 2 łyżeczki oleju
- 1/2 szklanki cydru
- 1 łyżka stołowa musztardy francuskiej
- pół szklanki śmietany kremówki
- sól, pieprz
Kotlety rozbić. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety z każdej strony. Gdy już będą rumiane wlać cydr i dodać musztardę. Przyprawić solą i pieprzem i dusić, aż kotlety będą miękkie. Na koniec dodać śmietanę, przyprawić do smaku i zagotować.
Smacznego:)