Kotlety schabowe pod kołderką
Jeśli kiedyś zdarzyło się Wam usmażyć za dużo kotletów schabowych a takie drugodniowe niezbyt Wam smakują, mam świetny sposób na ich odświeżenie. Wystarczy usmażone kotlety posmarować cienko majonezem, ułożyć na nich pyszną kołderkę z warzyw i przykryć warstwą sera żółtego. Gwarantuję, że to danie podbije Wasze podniebienia.
Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
- kilka pieczarek
- kawałek czerwonej papryki
- kawałek żółtego sera
- majonez
Rozbite kotlety schabowe usmażyć w bułce i w jajku. Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju razem z cebulą. Paprykę pokroić w kostkę. W wysmarowanym naczyniu żaroodpornym ułożyć kotlety. Każdą porcję posmarować majonezem, ułożyć na nim warstwę pieczarek, papryki i położyć plasterek żółtego sera. Zapiekać w 180 stopniach, aż ser się rozpuści czyli około 15 min.
Smacznego:)