Kotlety schabowe duszone w sosie Hoisin

Kotlety schabowe duszone w sosie Hoisin

Zdjęcie - Kotlety schabowe duszone w sosie Hoisin - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiKotlety schabowe w sosie.

Kotlety schabowe duszone

Te uzależniająco słodkie, pełne smaku kotlety schabowe Hoisin przygotujesz w zaledwie kilku prostych krokach i są idealnym sposobem na szybki i pyszny obiad lub imprezę ze znajomymi.

Składniki na kotlety schabowe Hoisin:

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • sól, pieprz
  • mąka pszenna
  • olej sezamowy
  • 2 starte ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1/3 szklanki sosu Hoisin
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • woda (tyle ile będzie potrzeba)

Przepis na kotlety w sosie Hoisin
Krok 1.
  • Kotlety schabowe delikatnie rozbić młotkiem, obtoczyć w mące pszennej i usmażyć kolejno na oleju sezamowym z obu stron na rumiano. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple.
  • Na tej samej patelni poddusić czosnek, dodać imbir, sos Hoisin, ocet ryżowy oraz około 1 szklankę wody. Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Do sosu włożyć usmażone kotlety schabowe, dusić na niewielkim ogniu, aż będą miękkie - w razie konieczności podlać odrobiną wody. Na końcu danie doprawić do smaku. Kotlety schabowe udekorować posiekaną, świeżą kolendrą lub natką pietruszki oraz sezamem.

Oto kilka innych wypróbowanych przepisów na wieprzowinę, które mogą Ci się spodobać:



Miłego gotowania!

Zdjęcie - Kotlety schabowe duszone w sosie Hoisin - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiKotlety Hoisin.
Zdjęcie - Kotlety schabowe duszone w sosie Hoisin - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiKotlety hoisin.

Kategorie przepisów