Kotlety rybno- ryżowe

Kotlety rybno- ryżowe

Zastanawiałam się co zrobić na piątkowy obiad, no i zrobiłam kotleciki ryżowe z dodatkiem ryby.Proste do zrobienia i na dodatek smaczne.Całość można przygotować wcześniej np: rano przed wyjściem do pracy, a powrocie do domu wystarczy kotleciki usmażyć. Do tego ziemniaki..jakaś surówka i obiad gotowy. Zdjęcie - Kotlety rybno- ryżowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • 30 dkg ryżu
  • 50 dkg ryby morskiej
  • 2 jajka
  • sól morska, pieprz
  • przyprawa rosołowa
  • koperek lub natka pietruszki
  • bułka tarta i jajka do panierowania
  • olej do smażenia

Ryż ugotować w osolonej wodzie.Rybę również ugotować w osolonej wodzie,osączyć z wody i rozdrobnić.Do ostudzonego ryżu dodać rybę , jajka , przyprawy i wymieszać.Można dodać trochę bułki tartej.Formować kotlety, obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.Smażyć na rumiano z każdej strony.Osączyć na ręczniku papierowym. Zdjęcie - Kotlety rybno- ryżowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kotlety rybno- ryżowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kotlety rybno- ryżowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kotlety rybno- ryżowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami











Przypominam i zapraszam ..
Zdjęcie - Kotlety rybno- ryżowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów