Kotlety rybno- ryżowe
Zastanawiałam się co zrobić na piątkowy obiad, no i zrobiłam kotleciki ryżowe z dodatkiem ryby.Proste do zrobienia i na dodatek smaczne.Całość można przygotować wcześniej np: rano przed wyjściem do pracy, a powrocie do domu wystarczy kotleciki usmażyć. Do tego ziemniaki..jakaś surówka i obiad gotowy.
- 30 dkg ryżu
- 50 dkg ryby morskiej
- 2 jajka
- sól morska, pieprz
- przyprawa rosołowa
- koperek lub natka pietruszki
- bułka tarta i jajka do panierowania
- olej do smażenia
Ryż ugotować w osolonej wodzie.Rybę również ugotować w osolonej wodzie,osączyć z wody i rozdrobnić.Do ostudzonego ryżu dodać rybę , jajka , przyprawy i wymieszać.Można dodać trochę bułki tartej.Formować kotlety, obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.Smażyć na rumiano z każdej strony.Osączyć na ręczniku papierowym.
Przypominam i zapraszam ..