Kotlety rybne

Kotlety rybne
Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 30
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Ostatnia wersja kotletów rybnych jaką wypróbowałam zawiera wędzony boczek. I jest to  składnik, który wyróżnia ten przepis  od innych. Wiem, że nie każdy przepada za kotletami z ryby, ja sama też nie jestem wielką fanką, ale od czasu do czasu lubię drobne urozmaicenia.  A ryby jak wiadomo trzeba jeść:)

Pomysł z boczkiem podpatrzony u Magdy Gessler.

Składniki Instrukcje

Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Rybę, boczek , cebulę oraz odciśniętą bułkę zmielić. Do masy dodać jajko, sól, pieprz, zioła, dokładnie wyrobić. Formować małe kotleciki, lekko spłaszczyć i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż będą miały rumiany kolor z każdej strony.

Smacznego:)

Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów