Kotlety rybne z mięsem

Kotlety rybne z mięsem
  • SKŁADNIKI: ( 6 szt. )
  • - filety rybne ( u mnie dorsz ) - ok. 30 dag
  • - mielona wołowina - ok. 30 dag
  • - duże jajko - 1 szt.
  • - bułka tarta - 0,5 szklanki
  • - mąka - 10 dag
  • - natka pietruszki - 1 pęczek
  • - sól ziołowa
  • - pieprz
  • - olej do smażenia
  •     Rybamięso .. rybamięso – co wybrać?! To i to w jednym!

Jak wiecie lubię kulinarne wynalazki i nietradycyjne połączenia smaków. Eksperymenty w mojej kuchni często mają miejsce i może to nieskromnie zabrzmi ” zawsze wychodzi pysznie ”. Tak było i tym razem , kiedy to postanowiłam połączyć rybę z mięsem ( tak – rybę z mięsem! ) Wyszły przepyszne kotlety , którymi zajadała się cała rodzina!

Takie rybno – mięsne kotlety są też fantastycznym pomysłem jako wkładka do burgera!

Gwarantuję , że posmakują!

 Zdjęcie - Kotlety rybne z mięsem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ryby myjemy , oczyszczamy z ości , gotujemy ok. 5 minut , a następnie rozdrabniamy widelcem.

Mięso mielone mieszamy z rybą.

Dodajemy jajko , bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki.

Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem.

Wyrabiamy na masę.
( Jeśli masa nie chce się kleić dodajemy bułkę tartą ).

Formujemy niewielkie , płaskie kotleciki.

Obtaczamy w mące.

Smażymy kilka minut z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

 

Kategorie przepisów