Kotlety rybne z kaszą jaglaną
Kaszy jaglanej ciąg dalszy. Dzisiaj proponuję kotlety rybne właśnie z jej dodatkiem. Niesamowity efekt pod warunkiem, że nie przeszkadza Wam zapach ryby. Kotlety są mięciutkie, delikatne i bardzo smaczne. Polecam.
Składniki:
- 3 filety z ryby ( u mnie morszczuk)
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 jajko
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- bułka tarta
- olej do smażenia
Rybę przepuścić przez maszynkę. Ugotowaną i wystudzoną akszę dodać do zmielonej ryby. Dodać także przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać trochę bułki tartej. Formować zgrabne kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano.
Smacznego:)