Kotlety mielone z cebulą

Z musztardą najlepiej smakują mielońce. Do tego ogóras kiszony, czysta wódzia i już mamy imprezę jak za czasów PRL-skich;)))

Kotlety mielone z cebulą

50 dag karkówki

3 cebule

1 jajko

1 bułka pszenna

bułka tarta

pieprz, sól do smaku

maggi

olej

Cebulę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Karkówkę umyć, pokroić na kawałki i zmielić 2 razy przez maszynkę z 1 /3 cebuli. Wbić całe jajko, doprawić solą , pieprzem i maggi. Dodać wcześniej namoczoną w wodzie bułkę, całość dobrze wyrobić . Gotową masę formować w/g uznania. Kotlety obtaczać w bułce tartej i delikatnie wkładać na rozgrzany olej. Piec z dwóch stron aż nabiorą zlocistego koloru. Na koniec dodać przesmażoną cebulkę i chwilkę dusić pod przykryciem.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy