Kotlety mielone z cebulą
Z musztardą najlepiej smakują mielońce. Do tego ogóras kiszony, czysta wódzia i już mamy imprezę jak za czasów PRL-skich;)))
Kotlety mielone z cebulą
50 dag karkówki
3 cebule
1 jajko
1 bułka pszenna
bułka tarta
pieprz, sól do smaku
maggi
olej
Cebulę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Karkówkę umyć, pokroić na kawałki i zmielić 2 razy przez maszynkę z 1 /3 cebuli. Wbić całe jajko, doprawić solą , pieprzem i maggi. Dodać wcześniej namoczoną w wodzie bułkę, całość dobrze wyrobić . Gotową masę formować w/g uznania. Kotlety obtaczać w bułce tartej i delikatnie wkładać na rozgrzany olej. Piec z dwóch stron aż nabiorą zlocistego koloru. Na koniec dodać przesmażoną cebulkę i chwilkę dusić pod przykryciem.