Kotlety jajeczne babci Krysi

Kotlety jajeczne babci Krysi
Zdjęcie - Kotlety jajeczne babci Krysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety jajeczne babci Krysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 7 jaj
  • bułka kajzerka
  • pól szklanki mleka
  • natka pietruszki lub koper
  • 2 łyżki bułki tartek
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia Kujawski
Przygotowanie 6 jaj ugotować na twardo, obrać i przepuścić przez maszynkę lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Bułkę rozmoczyć w mleku i odcisnąć, dodać do masy z surowym jajem i posiekaną zieleniną. Masę przyprawić do smaku i wymieszać.

Formować małe, okrągłe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.


Smażyć na rozgrzanym tłuszczu unikając rumienienia.

Kotlety z jaj można podawać na gorąco ale są także smaczne na zimno.


Przepis ten znalazłam na półce pomiędzy książkami u mojej babci Krysi. Idealny pomysł na oryginalne i smaczne śniadanie dla każdego, polecam.


Kategorie przepisów