Kotlety jaglane z białym serem
Kotlety jaglane nie chcą mi się znudzić. Tym razem do kaszy dodałam biały ser, który zdecydowanie wyróżnił je pod względem smaku. Kasza przejęła kwaśność sera dzięki czemu kotlety są bardzo wyraziste. Dzięki dodatkowi sera zmieniła się także konsystnecja masy i formowanie kotletów jest trochę trudniejsze ale jak najbardziej wykonalne. Trzeba tylko pamietać o bułce tartej pod ręką.
Składniki:
- 2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej na sypko
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 jajko surowe
- koperek
- 250 g białego sera
- sól, pieprz
- bułka tarta
Kaszę, ser i pokrojone w kostkę jajka umieścić w jednej misce. Dodać koperek, sól, pieprz i surowe jajko, wyrobić gładką masę. Najlepiej robić to ręką, żeby rozgnieść grudki sera. Formować małe kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z każdej strony.
Smacznego:)