Kotlety jaglane z białym serem

Kotlety jaglane z białym serem

Kotlety jaglane nie chcą mi się znudzić. Tym razem do kaszy dodałam biały ser, który zdecydowanie wyróżnił je pod względem smaku. Kasza przejęła kwaśność sera dzięki czemu kotlety są bardzo wyraziste. Dzięki dodatkowi sera zmieniła się także konsystnecja masy i formowanie kotletów jest trochę trudniejsze ale jak najbardziej wykonalne. Trzeba tylko pamietać o bułce tartej pod ręką.

Zdjęcie - Kotlety jaglane z białym serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej na sypko
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jajko surowe
  • koperek
  • 250 g białego sera
  • sól, pieprz
  • bułka tarta

Kaszę, ser i pokrojone w kostkę jajka umieścić w jednej misce. Dodać koperek, sól, pieprz i surowe jajko, wyrobić gładką masę. Najlepiej robić to ręką, żeby rozgnieść grudki sera. Formować małe kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z każdej strony.

Smacznego:)

Kategorie przepisów