Kotlet Strindberg

Zdjęcie - Kotlet Strindberg - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 30
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Wyszperałam w  Internecie przepis na kotleta schabowego, o którym nigdy wcześniej nie słyszałam, bo chyba jest on bardziej popularny na zachodzie Polski. Mięso przed  panierowaniem smaruje się musztardą     i obtacza cebulą, następnie macza w jajku i mące lub bułce.  Kotlet smakuje naprawdę bardzo dobrze. Warto sobie wprowadzić takie urozmaicenie.

Źródło

Składniki Instrukcje

Mięso rozbić tłuczkiem jak najcieniej. Posypać solą i pieprzem  z każdej strony. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka rozbełtać za pomocą widelca, można dodać odrobię mleka.

Każdy plaster mięsa posmarować musztardą z obu stron, obtoczyć w cebuli. Trzeba sobie pomóc dłonią, ale cebula bez problemu przykleja  się do musztardy. Następnie obtoczyć kotleta w jajku i bułce. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Smacznego:)

Zdjęcie - Kotlet Strindberg - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Pulpety w sosie pieczarkowym
1

Pulpety w sosie pieczarkowym

Patrycja Patrycja
Simply Food

Kotlety schabowe w panierce włoskiej
2

Kotlety schabowe w panierce wł…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Pulpety w sosie pomidorowym
2

Pulpety w sosie pomidorowym

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Schabowe inaczej
2

Schabowe inaczej

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

KÖTTBULLAR czyli szwedzkie klopsiki
6

KÖTTBULLAR czyli szwedzkie klo…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Schab zapiekany z porem i marchewką
5

Schab zapiekany z porem i marc…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog