Kotleciki z białej kiełbasy na ostro

Zdjęcie - Kotleciki z białej kiełbasy na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotleciki z białej kiełbasy na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotleciki z białej kiełbasy na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotleciki z białej kiełbasy na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotleciki z białej kiełbasy na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotleciki z białej kiełbasy na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotleciki z białej kiełbasy na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotleciki z białej kiełbasy na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotleciki z białej kiełbasy na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotleciki z białej kiełbasy na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g surowej białej kiełbasy
  • 2-3 łyżki oleju Kujawski z papryką ostrą, pomidorami i bazylią
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ papryczki chili
  • sól i pieprz
Przygotowanie

Kiełbasę wyjąć z osłonek, przełożyć do miski. Ostrą papryczkę posiekać, dodać do kiełbasy. Połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i majerankiem. Dokładnie wymieszać. Całość doprawić solą i pieprzem (można pominąć, jeżeli kiełbasa już jest mocno doprawiona) i jeszcze raz wymieszać.


Z masy mięsnej formować niewielkie płaskie kotleciki.

Na patelni rozgrzać olej. Partiami smażyć kotleciki po kilka minut z każdej strony.


Gotowe kotleciki podawać z chrzanem lub sosem chrzanowym.



Przepis przygotowała autorka bloga pelnytalerz.blogspot.com

Kategorie przepisów

Podobne przepisy