Kompot z suszu

Kompot z suszu
Zdjęcie - Kompot z suszu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kompot z suszu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g mieszanki suszonych owoców (jabłka, gruszki, śliwki, morele, brzoskwinie, daktyle)
  • kilka plasterków suszonych bananów (niekoniecznie)
  • duża garść rodzynek
  • 1 łyżeczka suszonej lub kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • kardamon
  • sok z cytryny
  • cukier
Przygotowanie

Wszystkie suszone owoce, razem z rodzynkami i skórką pomarańczową, wrzucić do garnka z zimną wodą, podgrzewać do zagotowania. Zdjąć z ognia, przykryć pokrywką i zostawić na kilka godzin.


Po tym czasie dolać odpowiednią ilość wody i ponownie zagotować. Przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny i kardamonem.


Przepis pochodzi z arabeskawaniliowa.blogspot.com

Kategorie przepisów