Kompot z rabarbaru, malin i mięty

Zdjęcie - Kompot z rabarbaru, malin i mięty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SKŁADNIKI:
  • 1 kg rabarbaru ( ok 3 gałązek )
  • 1 litr wody
  • 5 łyżek cukru ( można pominąć )
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 60 g malin ( mogą być mrożone )

WYKONANIE:

1. Rabarbar umyć ( nie obierać! ), pokroić na mniejsze kawałki.
2. Do garnka wlać zimną wodę, dodać rabarbar.
3. Dosłodzić do smaku cukrem, dodać sok z cytryny, maliny i gałązkę świeżej mięty.
4. Gotować ok 20 min, do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać.
5. Przecedzić przez sito i zostawić do ostygnięcia.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:



Przepisy z tych kategorii

Ciasto z wiśniami i kruszonką

Ciasto z wiśniami i kruszonką

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Czekoladowo-miętowy tort bezowy

Czekoladowo-miętowy tort bezow…

aronia aronia
Wiem co jem

Mus z wiśni i białego sera

Mus z wiśni i białego sera

figmara figmara
figowe smaki

Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni

Szaszłyki z krewetkami i anana…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Miska pełna zdrowia czyli mango „smoothie bowl” z chia
1

Miska pełna zdrowia czyli mang…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Placuszki jogurtowe z jagodami
1

Placuszki jogurtowe z jagodami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Ciasto babci Helenki
1

Ciasto babci Helenki

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Chrust babci Heleny. Przepis pełen wspomnień…
1

Chrust babci Heleny. Przepis p…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

 Śledzie w occie

Śledzie w occie

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Łazanki z kapustą i mięsem

Łazanki z kapustą i mięsem

Kardamonovy Kardamonovy
Kardamonovy

Ryż z jabłkami i cynamonem

Ryż z jabłkami i cynamonem

Dzi Dzi
karmelowy

Najlepsza grochówka
2

Najlepsza grochówka

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!