Kompot z rabarbaru, malin i mięty

Zdjęcie - Kompot z rabarbaru, malin i mięty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SKŁADNIKI:
  • 1 kg rabarbaru ( ok 3 gałązek )
  • 1 litr wody
  • 5 łyżek cukru ( można pominąć )
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 60 g malin ( mogą być mrożone )

WYKONANIE:

1. Rabarbar umyć ( nie obierać! ), pokroić na mniejsze kawałki.
2. Do garnka wlać zimną wodę, dodać rabarbar.
3. Dosłodzić do smaku cukrem, dodać sok z cytryny, maliny i gałązkę świeżej mięty.
4. Gotować ok 20 min, do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać.
5. Przecedzić przez sito i zostawić do ostygnięcia.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:



Przepisy z tych kategorii

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Beti Beti
kruche babeczki

Sałatka jarzynowa
1

Sałatka jarzynowa

Konstancja Konstancja
Atlas Smaków

Ciasteczka warszawskie
3

Ciasteczka warszawskie

mapik27 mapik27
Świat Ciasta

Świąteczne ciasto drożdżowe pani Kazi. Przepisy Przyjaciół
2

Świąteczne ciasto drożdżowe pa…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Zupa ogórkowa
1

Zupa ogórkowa

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Rożki białostockie
4

Rożki białostockie

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Przepisy z tych kategorii

Łazanki z kapustą włoską
1

Łazanki z kapustą włoską

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Domowy paprykarz szczeciński
5

Domowy paprykarz szczeciński

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką
2

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Korzenne ciasto kruche ze śliwkami
1

Korzenne ciasto kruche ze śliw…

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Kruche ciasto ze śliwkami i bezą
1

Kruche ciasto ze śliwkami i be…

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Fasolka szparagowa z maślaną bułka tartą
2

Fasolka szparagowa z maślaną b…

Dzi Dzi
karmelowy