Kompot z rabarbaru, malin i mięty

Zdjęcie - Kompot z rabarbaru, malin i mięty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SKŁADNIKI:
  • 1 kg rabarbaru ( ok 3 gałązek )
  • 1 litr wody
  • 5 łyżek cukru ( można pominąć )
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 60 g malin ( mogą być mrożone )

WYKONANIE:

1. Rabarbar umyć ( nie obierać! ), pokroić na mniejsze kawałki.
2. Do garnka wlać zimną wodę, dodać rabarbar.
3. Dosłodzić do smaku cukrem, dodać sok z cytryny, maliny i gałązkę świeżej mięty.
4. Gotować ok 20 min, do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać.
5. Przecedzić przez sito i zostawić do ostygnięcia.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:



Przepisy z tych kategorii

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Rożki białostockie
3

Rożki białostockie

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Łazanki z kapustą włoską

Łazanki z kapustą włoską

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Domowy paprykarz szczeciński
4

Domowy paprykarz szczeciński

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką
2

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Korzenne ciasto kruche ze śliwkami
1

Korzenne ciasto kruche ze śliw…

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Przepisy z tych kategorii

Pasztet z dynii
1

Pasztet z dynii

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pieczona sałata radicchio z granatem i balsamico

Pieczona sałata radicchio z gr…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Ciasto pietruszkowe z kremem cytrynowym

Ciasto pietruszkowe z kremem c…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Domowa kiszona czerwona kapusta
1

Domowa kiszona czerwona kapust…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Zapiekana skorzonera - gratinerad svartrot med ost och orter

Zapiekana skorzonera - gratine…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Kawa dyniowa z przyprawami
1

Kawa dyniowa z przyprawami

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo