Kompot z rabarbaru, malin i mięty

Zdjęcie - Kompot z rabarbaru, malin i mięty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SKŁADNIKI:
  • 1 kg rabarbaru ( ok 3 gałązek )
  • 1 litr wody
  • 5 łyżek cukru ( można pominąć )
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 60 g malin ( mogą być mrożone )

WYKONANIE:

1. Rabarbar umyć ( nie obierać! ), pokroić na mniejsze kawałki.
2. Do garnka wlać zimną wodę, dodać rabarbar.
3. Dosłodzić do smaku cukrem, dodać sok z cytryny, maliny i gałązkę świeżej mięty.
4. Gotować ok 20 min, do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać.
5. Przecedzić przez sito i zostawić do ostygnięcia.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:



Przepisy z tych kategorii

Botwinka ze szparagami

Botwinka ze szparagami

Dzi Dzi
karmelowy

Muffinki z rabarbarem

Muffinki z rabarbarem

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Blondies z rabarbarem i migdałami

Blondies z rabarbarem i migdał…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Ziemniaki zapiekane z pikantną marynatą
1

Ziemniaki zapiekane z pikantną…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Ciasto z owocami z białej fasoli (bez glutenu!)

Ciasto z owocami z białej faso…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Wegański budyń jagodowy
1

Wegański budyń jagodowy

aronia aronia
Wiem co jem

Przepisy z tych kategorii

Ciasto z rabarbarem i cynamonem
2

Ciasto z rabarbarem i cynamone…

Beti Beti
kruche babeczki

Kompot z rabarbaru i jabłek

Kompot z rabarbaru i jabłek

Kardamonovy Kardamonovy
Kardamonovy

Macha  ruloniki z rabarbarem bez laktozy
1

Macha ruloniki z rabarbarem b…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Beztłuszczowe muffiny z rabarbarem

Beztłuszczowe muffiny z rabarb…

KuraDomowa KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

Ciasto odwrócone z rabarbarem
1

Ciasto odwrócone z rabarbarem

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Lekkie ciasto rabarbarowe

Lekkie ciasto rabarbarowe

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia