Kolorowy omlet z warzywami
Na powolne, sobotnie śniadanie polecam kolorowy omlet, tak kolorowy, że aż się oczy cieszą na sam widok. Można dodać warzywa jakie się lubi, ja dodałam czerwoną paprykę i zielona fasolkę szparagową.
Składniki:
- 2 jajka
- szczypta soli
- 2 łyżki mleka
- pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
- garść zielonej fasolki wcześniej ugotowanej
- 1 łyżka masła
- kawałek żółtego sera
Do kubka wbić jajka, dodać sól i mleko, ubijać widelcem 2 minuty. Na patelni rozgrzać masło, dodać fasolkę i paprykę, chwilę smażyć. Gdy mają już odpowiednią miękkość, wlać jajka. Rozlać na całą patelnię. Gdy masa jest już prawie ścięta posypać starym serem i delikatnie za pomocą łopatki złożyc na pół. Ostrożnie zsunąć na talerz.
Smacznego:)