Kolorowe szaszłyki

Kolorowe  szaszłyki

Zdjęcie - Kolorowe  szaszłyki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

2 piersi drobiowe

2 papryki czerwone

2 małe cukinie

3 cebule

olej

3 ząbki czosnku

sól

pieprz

czerwona papryka

Mięso pokroić w paski a następnie w średniej wielkości kwadraciki. Wrzucić do miski, dodać do smaku sól, pieprz czarny, czerwoną paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Obficie skropić olejem, wymieszać a następnie odstawić do lodówki na około godzinę. Warzywa umyć, cukinie i cebule pokroić w plastry, paprykę w duże kwadraty.

 Warzywa i mięso nadziewać na długie patyczki aż do wyczerpania składników. Tak przygotowane położyć na grillu i piec aż mięso lekko się zrumieni.

 

 

 

 


Zdjęcie - Kolorowe  szaszłyki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Kolorowe  szaszłyki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Kolorowe  szaszłyki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów