Koktajl rafaello
Jak już chyba milion ( albo i więcej! ) razy wspominałam uwielbiam ( ale to uwielbiam! ) Rafaello.
Rafaello jest to taki smakołyk, którym skutecznie można mnie przekupić :D hehehehe
Czy to sklepowe , czy to swoje domowe ( o te! ) zajadam z ogromną przyjemnością.
Zainspirowały mnie one do zrobienia obłędnego koktajlu, który jest idealnym pomysłem na upalne dni.
Świetnie zastąpi kawałek ciacha i wspaniale orzeźwi.
Delikatny, kremowy , o wyraźnym smaku mleka kokosowego i chrupiących płatków migdałów.
To taki koktajl, który podczas picia przeniesie nas myślami daleko daleko na egzotyczne plaże.
Koniecznie wypróbujcie!
SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
* mleko kokosowe – 200 ml
* jogurt naturalny – 100 ml
* wiórki kokosowe – 30 g
* płatki migdałów – 30 g
* wafelki kokosowe ( krajanki ) – 2 szt
* cukier puder – 2 łyżki
* sok z cytryny – 2 łyżki
* kruszony lód
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Kruszony lód miksujemy z mlekiem kokosowym, jogurtem, ciasteczkami i sokiem z cytryny.
Dodajemy 3/4 podprażonych wiórków kokosowych oraz 3/4 płatków migdałów.
Dosładzamy do smaku i jeszcze raz miksujemy.
Podajemy schłodzone obsypane resztą bakalii.
Smacznego!