Kokosowy pie
Nie ma chyba prostszego przepisu niż ten!
Wszystko wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki krem, a potem wylewamy zawartość na przygotowaną blaszkę.
Forma: okrągła o średnicy 22 cm
Składniki:
1 1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
1 jajko
1/3 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru/ miodu
4 łyżki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
- Nastaw piekarnik na 160 C i przygotuj okrągłą formę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Mleko, wiórki kokosowe, olej kokosowy, jajko, mąkę cukier i sok z cytryny umieść w pojemniku do blendowania i zmiksuj na gładki krem.
- Wylej zawartość na przygotowaną blaszkę i piecz około 35 minut.
- Odstaw do wystygnięcia. Deser dobrze smakuje schłodzony.