Kokosanki
 
             
 
 
 Poniższe kokosanki, to najlepsze kokosanki jakie jadłam!:)
 
 Pyszne:)
 
 Przyjemnie rumiane, chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i wilgotne w środku.
 
 Ideał!
 
 Mała przyjemność, a cieszy.
 Przy tym robią się ekspresowo.
 Same superlatywy:)
 
 Przepis z niezawodnych Moich Wypieków 
 
 Składniki (na ok. 16 niedużych kokosanek):
- 2 jajka
- 140g cukru
- 200g wiórek kokosowych
 opcjonalnie do dekoracji
- 50g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki śmietanki 30%
Białka ubić na sztywno.
 Pod koniec ubijania dodać żółtka i cukier.
 Przez chwilę jeszcze ubijać.
 Dodać wiórki, wymieszać.
 Przy pomocy łyżki, albo np. gałkownicy do lodów (tak jak ja), wykładać porcje ciasta, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
 Piec ok. 15 minut na rumiano w 170C.
 Wystudzone kokosanki można polać rozpuszczoną, gorzką czekoladą.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
            