Knedle serowe z bułką tartą
- SKŁADNIKI :
- ( 2 porcje )
- * ser biały - 250 g
- * masło - 30 g
- * jajko - 1 szt
- * kasza manna - 40 g
- * mąka pszenna - 20 g
- * sól - 1 szczypta
- * bułka tarta do posypania
Dziś mam dla Was kolejny przepis na jedne se swoich ulubionych knedli – a mianowicie serowe.
Robiłam już je kiedyś w wersji na słodko Z SOSEM ŻURAWINOWYM I ORZECHAMI , więc dziś mam dla Was wersję można powiedzieć ” wytrawną „.
Błyskawiczne do zrobienia … łatwe … i niesamowicie smaczne!
A do tego śmiało mogę je zajadać osoby na diecie odchudzającej!
Tak więc : do dzieła!
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
KNEDLE :
Ser rozcieramy drewnianą łyżką.
Dodajemy masło , roztrzepane 2 jajka , kaszę manną , sól i trochę mąki.
Dokładnie razem mieszamy.
Opruszonymi mąką dłońmi formujemy knedelki.
Wrzucamy na gotującą , lekko osoloną wodę i gotujemy ok. 5 -7 minut na bardzo wolnym ogniu.
Wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej.
* Gdy masa będzie za żadna zwiększamy ilość mąki – zależy to od tego jak bardzo mokry jest ser.
Polewamy zrumienioną na masełku bułką tartą.
Smacznego!