Klopsiki w sosie własnym

Klopsiki w sosie  własnym

W ramach akcji przeprowadzanej na blogu Andrzeja i Ireny "Gotujemy po polsku", przygotowałam kilka przepisów, które będą opatrzone tym oto znaczkiem:

 

Zdjęcie - Klopsiki w sosie  własnym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Patronat nad akcją objął agregator blogów kulinarnych z PierwszegoTloczenia.pl

 

 

Zdjęcie - Klopsiki w sosie  własnym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

składniki:

50 dag karkówki

1 cebula

bułka tarta (około 3 łyżek)

1 jajko

sól

pieprz

wywar warzywny lub kostka


Mięso pokroić na kawałki, zmielić przez maszynkę dwa razy. Cebulę obrać i zmielić. Składniki wrzucić do miski, wbić jajko, wsypać bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać na jednolitą masę a następnie lepić małe kulki. W garnku zagotować wywar, na wrzątek wrzucać klopsiki i gotować. Po kilku minutach klopsiki przełożyć do góry "nogami" i chwilkę podgotować na małym ogniu.

 

 

 

Zdjęcie - Klopsiki w sosie  własnym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów