Kieszonki drobiowe z serem topionym
Dzisiaj muszę Wam pokazać danie, które jadłam niedawno na przyjęciu komunijnym. Smakowało mi tak bardzo, że musiałam je powtórzyć w domu i czuję, że na stałe zagości w naszym domowym menu. Kieszonki robi się w piersi kurczaka i w związku z tym wychodzi bardzo duża porcja, z którą nie każdy może się zmierzyć więc następnym razem spróbuję zrobić roladki. Ale smak topionego serka w połączeniu z pysznym mięskiem panierowanym w sezamie jest wspaniały. Polecam:)
Składniki:
- pojedyńcze filety z piersi kurczaka (jeden na osobę)
- serek topiony (użyłam Hochland w trójkątach, smak paprykowy)
- sezam do panierowania
- bułka tarta do panierowania
- jajko
- tłuszcz do smażenia
W umytej i osuszonej piersi z kurczaka zrobic kieszonkę, włożyć do środka przekrojony serek. Obtoczyć w w bułce, potem w jajku, w sezamie i znowu w jajku. Smażyć na wolnym ogniu.
Smacznego:)